A hazai pályán versenyző Lewis Hamilton (Mercedes) aratott győzelmet a Formula–1-es Brit Nagydíjon. A második helyen Charles Leclerc (Ferrari) ért célba, míg a dobogó alsó fokára a másik Mercedes-pilóta, Valtteri Bottas állhatott fel.

A pole pozícióból induló Max Verstappen (Red Bull) már az első körben kiesett, miután összeütközött Hamiltonnal – az esetért egyébként a sportfelügyelők a hétszeres világbajnokot találták vétkesnek, akit meg is büntettek.

Lewis Hamilton hiába bizonyult a leggyorsabbnak a pénteki időmérőn, a Formula–1 történetének első sprintkvalifikációján már a rajtnál elvesztette a vezetést Max Verstappennel szemben, amit már nem is tudott visszavenni a 17 körös verseny végére, így a fő rivális mögé a második helyre szorult vissza a rajtrácson.

A verseny legnagyobb kérdése így az volt, hogy Hamilton vissza tud-e vágni, vagy Verstappen még tovább növeli az előnyét a vb-összetettben.

A mezőny a szabályok értelmében ezúttal szabadon választhatott rajtgumit, és a bokszutcából induló Pérez kivételével mindenki úgy döntött, hogy a közepesen vág neki az 52 körös versenynek.

Noha Verstappen meg tudta tartani a vezetést a rajtot követően, nem nyugodhatott meg, hiszen Hamilton szorosan tapadt rá, és többször is kinézett a Red Bull mögül. A két rivális csörtéje aztán egy nagy balesetben csúcsosodott ki, amikor a brit a Copse-nál újabb offenzívát indított, és eltalálta az RB16B-t, amely nagy sebességgel csapódott a falnak.

A sportfelügyelők az 5. körben jelezték, hogy Hamilton látták vétkesnek, aminek következményeként 10 másodperces időbüntetésben részesítették a versenyzőt. A címvédő ezt követően igyekezett is minél jobban felzárkózni a vezető Leclerc-re, ám egészen addig nem tudta áttörni az egy másodperces lélektani határt, amíg a Ferrarinál nem léptek fel motorgondok.

A címvédő tehát 12 körrel a vége előtt kezdhette meg a felzárkózást Leclerc-re, és folyamatosan szórta a legjobb szektorokat, aminek révén négy körrel a vége előtt már kevesebb mint 2 szekundum volt a hátránya.

Forrás: nemzetisport.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest