A budapesti Magyar Vasúttörténeti Park a magyar vasút fennállásának 175. évfordulója alkalmából ezen a hétvégén Nemzetközi Vasúti Járműparádé és Étkezőkocsi Találkozó programmal színesíti kínálatát. A rendezvényen szombaton bemutatták a tram-traint is!

A járműparádén a MÁV-Volán-csoport állásbörzét tart az Orient csarnokban, ahol a vállalatcsoport állásajánlatairól adnak részletes tájékoztatást. A hétvége egyik különlegességeként bemutatták a vasútvillamost is, amely még idén forgalomba áll Hódmezővásárhely és Szeged között.

A járműparádé egyedülálló lehetőség arra, hogy az érdeklődők Budapesten is megtekinthessék a tram-traint, amely idén áll forgalomba Hódmezővásárhely és Szeged között. A 37 méter hosszú, hetvenegy tonnás, dízel-villamos hibrid vasútvillamos 216 férőhelyes, melyből 4 mozgássérült hely. A komfortos, nagy részben alacsonypadlós és akadálymentes CityLink jármű korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, világos, tágas utastérrel, valamint korszerű fedélzeti biztonsági kamerarendszerrel felszerelt. A két multifunkciós térben kerekesszékkel közlekedő utasok, kerékpárok vagy babakocsik szállítása is biztosított.

A Vasúttörténeti Park szombaton és vasárnap az állandó kiállításon kívül számos magyar és külföldi járműkülönlegességet is felvonultat, ezzel izgalmas időutazásra invitálja az érdeklődőket a hazai és európai vasút múltjától a jövőjéig. A járműparádéra Csehországból és Szlovákiából is érkeztek járművek.

Forrás: promenad24.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest