Kész, vége, ennyi volt: az RTL Klub és a magyar televíziózás kultikus sorozata tegnap este, több mint tízezer epizód után befejeződött. A Telex összefoglalója nyomán mutatjuk, hogyan ért véget a sorozat főszereplőinek története.

„Ez nem a történet vége, hanem az eleje” – Bartha Zsolt

A sorozat végén Bartha Zsolt és barátnője, Alíz elutaznak egy ismeretlen helyre. Igen ám, de előbb megfogadják, hogy soha nem térnek vissza, mert Bartha túl sok ellenséget szedett össze magának az évek alatt, akik bármit megtennének, hogy egyszer s mindenkorra eltegyék Zsoltot láb alól.

Novák Laci és exfelesége, Gizi, sokak bánatára, végleg külön utakon folytatják. Míg Gizi Angliában kezd új életet, addig Laci – miután kisboltját átadta Vili bácsinak – a lehetőségek hazájában, Amerikában próbál szerencsét. A három, kezdetek óta játszó főszereplőnek, Varga Izabellának, Várkonyi Andrásnak és Tihanyi Tóth Csabának volt egy utolsó közös jelenete, amikor Balogh Nóra is berohan a kisboltba elköszönni Novák Lacitól. „Mindannyian hiányozni fogtok” – mondja itt Novák, két oldalára fogva régi kollégáit.

Balogh Nóra kezét végre tényleg megkéri Somogyi Levente, ám az ügyvédnő boldogsága nem tarthat sokáig. A sorozat utolsó másodperceiben nem más, mint Berényi Miki betegágyánál találjuk magunkat, akitől sírva köszön el lánya, Berényi Timi, gondolván, hogy apja már soha nem ébred fel. Na, de milyen szappanopera lenne a Barátok közt, ha még nem dobott volna be egy utolsó nagy csavart: amikor már mindenki lemondott róla, Berényi Miklós, a magyar Jockey Ewing felébred a kómából.

Bő tízezer epizóddal ezelőtt Berényi Zoltán halálával indult a sorozat, most pedig úgy ért véget, hogy testvére, Miklós visszatért a halálból. Így lett teljes a kör. Viszlát, Barátok közt!

Forrás: drivemebaby.hu
Borítókép: RTL Klub

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest