Igazi erdélyi hangulat érkezett a múlt hétvégén Makóra, és azon belül a Páva Apartmanházba. A megvalósításról kérdeztük a tulajdonost.

Bárki látogathatja ezeket a rendezvényeket?

A Páva Folk- és Rendezvényudvar eredetileg az apartmanház vendégei részére készült, de szívesen látunk minden érdeklődőt.

Önök személyesen is kötődnek a népzenéhez, vagy honnan jött az ötlet?

A sajtóban szereplő táncosok több tagja és a vezetőjük is rokonom, így nagyon közel áll hozzám a népzene szeretete. Fontosnak tartottam, hogy ha már ide látogatnak és lehetőségem lesz rá, megpróbáljak számukra méltó körülményeket kialakítani, ahol gyakorolhatnak. Innen az ötlet. A bemutató után nagyon sok Erdélyi származású honfitársam keresett meg, hogy ők bizony szívesen látogatnák a hasonló rendezvényeket.

Milyen módon lesznek látogathatók az események? Belépő, vagy egyéb támogatások útján?

Nem tervezünk belépőt szedni, igyekszünk forrást keresni rá, hogy ezek a fiatalok, akik még ennyire hűek a hagyományokhoz meg tudják mutatni magukat. Eredetileg tavaszra szerettünk volna elkészülni és már húsvétra is lett volna rendezvény, de ez a járvány sok mindent felülírt. Ebben a másfél hónapban mindenki próbál a bevételeire koncentrálni így egyelőre csak fejben rakjuk össze a rendezvényeket, bízva abban, hogy lesz lehetőségünk, hiszen mi erdélyi jószokás szerint mindent kalákában csinálunk.

Anyagilag hogyan jött össze a projekt?

Mindenki adja, amije van. A táncosok a táncot, mi a helyszínt, de ezenkívül az utazásra, szállásra, étkezésre és fürdőbelépőre is elő kell teremteni a forrásokat. Nagyon örültem amikor lehetőségünk nyílt a Kisfaludy programra pályázni, hiszen ilyen hosszú bevételkiesés közben nem lett volna lehetőségünk befejezni.

Képek: medsty.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest