Koncerttel ért véget Makón az Életrevalók Tábor. A szervező, Szentpéteri Csilla zeneszerző, zongoraművész elmondta, hogy már negyedik éve tartják ezeket a táborokat, fiával Fülöp-Szentpéteri Kristóffal, és Nadobán Zsuzsanna tanítóval. A fő téma az életre való nevelés.

Az életre nevelést természetesen különböző tevékenységekkel lehet elérni. Főleg úgy, hogy olyan játékos feladatokat kapnak a gyerekek, amik később megkönnyíthetik az életüket. A zongoraművész ismertette, hogy egy összeszokott kis közösségről van szó, 6-14 éves korúak látogatják a tábort. Ő a zene részét viszi, fia, Kristóf a sporttal foglalkozik, Nadobán Zsuzsanna pedig inkább a lányokkal.

Szentpéteri Csilla az esemény kapcsán megjegyezte, hogy a tábor a Makói Önkormányzat által kiírt pályázat alapján valósult meg, és hatalmas dolognak nevezte, hogy így ingyen jöhettek a gyerekek a táborba. Köszönettel is illette az önkormányzatot.

A zongoraművész főleg a színpadi létet tanította meg a gyerekeknek. Úgy véli, sokkal másképp kell koncertezni, mint az órán eljátszani a műveket. A koncertre nevelés nagyon nehéz, de fogékonyak voltak rá a táborlakók.

Úgy véli, a fiataloknak több szabadságot kell adni, hogy kibontakozzanak, és problémákat oldjanak meg. Ha egy ilyen feladatmegoldásért dicséretet kapnak, annak nagyon örülnek.

„Én úgy érzem, rengeteget kapok a gyerekektől. Már ez is külön hatalmas élmény, hogy itthon vagyok.”

-tette hozzá Szentpéteri Csilla

„A fiam megismerte az én szülővárosomat, partnerként szeretik a gyerekek, de azét van tekintélye. Nagyon jó kapcsolatot ápol mindenkivel.”

Az idei táborban a ló volt kiemelve, mint központi téma. A zene- és a képzőművészetben a lovak megjelenését taglalták a táborozók.

Szentpéteri Csilla azt is elmondta, hogy próbálnak minél több művészeti ágazatot becsempészni a táborba, hogy ne csak zenéről szóljon az esemény.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest