Egy amerikai Black Hawk típusú katonai helikopter kényszerleszállást hajtott végre csütörtökön Bukarest belvárosában, az egyik legnagyobb körforgalomban, írja az MTI.

Hat helikopter repült kötelékben a román főváros felett, ahol napok óta gyakorlatoznak a román légierő július 20-ai ünnepére készülő légi járművek.

Az egyik helikopter a kormánypalota térségében hirtelen veszíteni kezdett magasságából, de a pilótának szerencsére sikerült stabilizálni a gépet, így nem zuhantak le. Az épületek között még több mint egy kilométer repült az Aviatorilor (Pilóták) sugárút felett a Charles de Gaulle térig, ahol a százméteres átmérőjű körforgalomban talált annyi helyet, hogy biztonságban földre tegye a gépet.

Beszámolók szerint a katonai helikopter 10-20 méterrel az autók felett húzott el, komoly ijedtséget okozva. Egy furgon és egy személyautó viszont összetört, amikor az alacsony repülő helikopter kidöntött két villanyoszlopot. Az esetben senki sem sérült meg, a román katonai ügyészség vizsgálatot indított. A kényszerleszállás miatt a környéken megbénult a közlekedés, a légiparádét pedig lefújták.

forrás: telex.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest