Régi helyéről ki-, új telephelyére beköltözött a Ki-Be Bringó. A korábbi Teleki László utcai bázisukról  a Makovecz térre költöztek a bringóintók.

A Ki-Be Bringó szolgáltatás új telephelyén várja az érdeklődőket minden hétvégén, péntektől vasárnapig délután 3 órától. Előzetes egyeztetés alapján hétköznap is igénybe vehetőek a bringóhintók. Jelenleg öt jármű áll rendelkezésre. A vállalkozás tulajdonosa kiemelte, hogy a polgármester jóvoltából sikerült áttelepülniük a központibb helyre.

Kiss Imre tulajdonos elmondta, hogy ezek az eszközök kerékpárnak minősülnek, ugyanazok a KRESZ szabályok vonatkoznak rájuk, mint a kerékpárra, csak annyi, hogy ezek négyszemélyesek.

„Tulajdonképpen minden korosztálynak ajánlott, mind fiatalabbaknak, mind idősebbeknek. Könnyű őket hajtani, így kényelmes városnézős tempót tudnak velük menni, például egy fagylaltozással összekötött délutáni program keretein belül”

-tette hozzá a tulajdonos

Kiss Imre megjegyezte, hogy a bringóhintókon van biztonsági öv, természetesen nem kötelező igénybe venni, de erősen ajánlott. Próbálják minél biztonságosabbá tenni a kerékpárokat, hogy akár kisgyermekes családok is igénybe tudják venni a szolgáltatást.

Milyen népszerűségnek örvend a vállalkozás?

Jelen pillanatban elég népszerűek ezek a kerékpárok, ám még a turisták nem fedezték fel igazán őket, de remélhetőleg ez a közeljövőben meg fog történni, így, hogy a fürdő közvetlen közelében vagyunk.

A tulajdonos elárulta, hogy a feleségével közösen született az egész vállalkozás ötlete. Konkrétan Gyulán láttak először ilyent személyesen, és azt szerették volna Makón is megvalósítani. Úgy véli, hogy Makó a nagyságából eredően tökéletes arra, hogy ilyen jellegű kerékpárokkal körbe lehessen járni a várost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest