Egy harminckilences létszámú, határsértőkből álló csoportot fogtak Ferencszállásnál, 27 belépését megakadályozták a határon, egy körözöttet is fogtak.

A rendőrök tegnap 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között három esetben, 41 határsértőt tartóztattak fel az M5-ös autópálya Szatymazi pihenőjénél, Ruzsa és Ferencszállás külterületén. Ellenőrzésük során a migránsok marokkói, bangladesi, szír, szomáliai, palesztin és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A járőrök a honvédekkel együttműködve 2021. július 10-én 17 óra 30 perc és 2021. július 11-én 5 óra 30 perc között két esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások 27 főt megakadályoztak abban, hogy ország területére lépjenek. 

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Röszke autópálya határátkelőhelyen tegnap 22 óra 40 perckor egy macedón férfi jelentkezett kilépésre egy Renault típusú autóval, amiről azonban kiderült, hogy az osztrák hatóság körözi. A férfi meghallgatása megkezdődött, a járművet a rendőrök lefoglalták. 

Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen ma hajnali 1 órakor jelentkezett kilépésre egy török férfi, azonban mivel a részére kiállított magyar tartózkodási engedély szerepelt a körözési rendszerben, ezért előállították és meghallgatása megkezdődött. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest