Bár a kerékpárút se Magyarcsanád, se Csanádpalota felől még nem ért még el a faluba, kerékpáros pihenőt már telepítettek a művelődési ház közelébe egy pályázatnak köszönhetően.

Egy a székkutasi önkormányzat által elnyert pályázat révén gazdagodott tegnap egy kerékpáros pihenőhellyel nemrégiben Nagylak. Hasonlóval, mint amilyet korábban Földeákra, illetve Kövegyre telepítettek, köszönhetően az EFOP-os „Tisza-Maros értékei komplex kerékpáros túraútvonal kialakítása” című pályázatnak, mely Székkutas vezetésével zajlott. A pályázat eleme volt a kerékpáros túraútvonal majdani kiépítése, s ennek része a kerékpáros pihenőhely kialakítása, elhelyezése – köszönhetően több település összefogásának.

A kerékpáros pihenőhely révén, melyet kerékpártárolóval és hulladékgyűjtővel is felszereltek, kerékpár túraútvonal kijelölt állomása lett Nagylak is.

– A pályázatban eleve Dózsa György Művelődési Ház melletti területet jelöltük meg a kerékpáros pihenőhely leendő helyszíneként. De később szerettük volna azt inkább a 43-as (a nagylaki határállomástól induló) közút azon végére helyezni, mely utcában a községháza állt. Ott ugyanis van egy kis ivókút és egy kis épület is, de a kiszemelt telekről kiderült, hogy az a Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában áll. Nem sikerült elérni, hogy az átadják nekünk és nagyon hosszadalmas is lett volna az ügyintézés. Így maradtunk a művelődési ház melletti, eredetileg is megjelölt helyszín mellett – sorolta a történéseket Kolozsvári Rozália. Nagylak polgármestere hozzátette utóbb kiderült, hogy ez a helyszín nem is volt rossz ötlet ugyanis a helybéliek használni is kezdték a kerékpáros pihenőhelyet. – Szeretnénk, ha Magyarcsanád felől elkészülne a Nagylakra vezető kerékpárút, de jó lenne ha az Csanádpalotáról is elérne majd hozzánk – tette hozzá.

A fedett pihenőhelyen nem csak kényelmesen le lehet ülni pihenni, de a komfortot kerékpártároló és szemetes is emeli.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest