Kitört kerék, leszakadt lökhárító is kipufogó és egy a versenypályáról kiröpült autó is izgalmassá tette a ma az apátfalvi Gabnai tanyán rendezett országos roncsderbi és autocross bajnokságot.

Nem tántorította el a sportág szerelmeseit az árnyékban harminc foknál is jóval melegebb időjárás, akik nem a pálya széleire húzott utánfutókon vagy a kamionpótkocsin foglaltak helyet, azok zöme rutinosan strandnaperő alá, a pálya melletti töltésre kicipelt székeken izgulták végig a futamokat. Aki nem vitt magával napernyőt, az sapkát, vagy kalapot csapott a fejére, aki pedig fedetlen fővel tartózkodott a napon, az nyakló nélkül döntötte magába a sört,az üdítőt vagy az ásványvizet. És hiába locsolta meg a pályát a tűzoltóautó, az versenyző kocsik már az első kör után hatalmas porvihart kavartak maguk után.

És persze izgulhattak a nézők, hiszen már a kora délutáni az egyik Lada futamban kitört egy Zsiguli bal első kereke, hogy aztán traktorral kelljen kivontatni a helyéről.

Egy kis ízelítő az egyik futamból:

A junior futam egyik versenyzője pedig azért kellett, hogy feladja a versenyt, mert az utolsó kanyarban a kocsija egyszerűen kipattant a pályáról, s a közönség nagy megrökönyödésére, repülőrajttal érkezett meg a pályát övező védőgát másik oldalára. A pilóta szerencsére nem sérült meg, némi segítséggel kimászott a jármű ablakán, s szomorúan – de a saját lábán – távozott.

A délelőtti programokhoz hasonlóan kis szünetekkel egymást követék a különféle futamok, s a versenyzők bőgették a motorokat, a nézők gyönyörködtek a majd hangcsillapítás nélküli motorhangokban, s megállapíthatták, hogy nincs is szebb dolog, mint beszívni az égett kipufogógáz szagát.

Három éve nem rendeztek versenyt a pályán, s a kiszombori futamok is elmaradtak, ezért nem csak a versenyzők, de a nézők is az ország különféle helyeiről érkeztek.

S míg a versenyzők és a nézők is izzadtak, a gyerekek és a fiatalok remekül megmártózhattak a sportpálya közélében lévő tavacska hűvösebb habjai között.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest