Kiszombornál is jöttek de a többségüket a szegedi járásban tartóztatták fel.

A rendőrök tegnap hajnali 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között egy esetben, két határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A járőrök emellett Szatymaz külterületén elfogtak három férfit, akik egy kamionban bújtak meg. Az illegális migránsok ellenőrzésük során afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A férfiakat idegenrendészeti meghallgatásukat követően -az érvényben lévő magyar-román visszafogadási egyezmény alapján- a magyar rendőrök átadják a román félnek.

A járőrök a honvédekkel együttműködve tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között hat esetben, összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Szeged, Ferencszállás és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok palesztin, szír, szomáliai, marokkói és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest