Nem csak Makóról és a térségből, de még Ausztriából is jöttek fiatalok, tudtuk meg Kovács Gábortól.

Két egy hetes turnusban tartott tábort idén gyerekeknek a makói Ütős-Sport Egyesület, ami most fejeződött be. Mint az egyesület alelnökétől megtudtuk, a fiatalok annak ellenére is nagyon élvezték az időtöltést, hogy lényegében a nyár két legmelegebb hetére esett. A délelőtti gyakorlás után délután különböző kiegészítő programokon vehettek részt, többek között voltak a Hagymatikumban, és a Maros-parton is.

– Magának a tábornak az a lényege, hogy megismertessük a tenisz alapmozgásait, a lábmunkát, a labda nélküli mozgást, irányváltásokat, a tenyeres és a fonák alapütéseket próbálják elsajátítani. – mondta el portálunknak Kovács Gábor. Hozzátette: akiknek megtetszik a sport, azoknak milyen edzési, oktatási lehetőségek vannak Makón, hogy a későbbiekben is csatlakozhassanak az egyesülethez.

Az általános iskolás korosztályú csapatok között nem csak makóiak voltak, érkeztek gyerekek a térségből is, sőt a városban nagyszülőknél nyaraló fiatalok is, így akadt résztvevő például Budapestről, Egerből, de Ausztriában élő gyerekek is voltak.

Mint korábban beszámoltunk róla, az Ütős-Sport Egyesület nagy tervekkel készül a jövőre is, azt szeretnék, ha a Magyar Tenisz Szövetség segítségével egy komoly sportkomplexum épülhetne Makón.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest