Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Hosszabb napos időszakok eleinte inkább a Tiszántúlon, késő délutántól főként a nyugati megyékben lehetnek. Többfelé várható záporeső, zivatar, a déli órákig nagyobb eséllyel hazánk északnyugati, nyugati felén, majd keleten is, estétől már elsősorban a Dunától keletre.

Helyenként ezen a napon is felhőszakadás, jégeső várható. A déli, délkeleti, majd északi, északnyugati szelet sok helyütt erős lökések kísérik. Zivatar térségében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 24 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 37 fok között alakul, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Nyugat felől érkezik pénteken a hidegfront, amelynek hatására mérséklődik a hőség. Péntekre zivatarveszély miatt az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat – olvasható az MTI-nek eljuttatott közleményben. 

Veszélyjelzésükben azt írták: a valószínűbb forgatókönyv szerint péntekre virradóra alakulnak ki intenzív zivataros csapadékgócok, először az Alpokalján és az Észak-Dunántúlon, majd az Északi-középhegység nyugati felén. 

Péntek délelőtt és kora délután elsősorban a Dunántúl keleti felén és a középső országrészben alakulhatnak ki heves zivatarok. A délután első felében már a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felében is kipattanhatnak zivatarok. A heves zivatarokat óránként 90 kilométernél erősebb széllökés, két-három, 

HELYENKÉNT AKÁR NÉGY CENTIMÉTERESNÉL IS NAGYOBB JÉG ÉS FELHŐSZAKADÁS KÍSÉRHETI.

Forrás: index.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest