Marukava Tamajo olimpiáért felelős miniszter csütörtökön bejelentette, hogy nézők nélkül rendezik meg a tokiói ötkarikás játékokat.

A japán kormány és a szervezőbizottság bejelentése nyomán eldőlt, hogy helyi nézők sem lehetnek jelen a tokiói olimpia versenyein. Az már márciusban kiderült, hogy külföldi nézőket nem engednek be az eseményre, a helyi drukkerek jelenlétéről való határozatot viszont az utolsó pillanatokig igyekeztek kitolni. 

ELŐSZÖR TÍZEZER FŐBEN MAXIMALIZÁLTÁK A NÉZŐSEREGET, MAJD EZT ÖTEZERRE REDUKÁLTÁK, CSÜTÖRTÖKÖN VISZONT HIVATALOSAN BEJELENTETTÉK, HOGY ZÁRT KAPUK MÖGÖTT RENDEZNEK MEG MINDENT.

A döntés a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után született meg, és az előzménye az, hogy a japán kormány a koronavírus-járvány miatt július 12-től augusztus 22-ig rendkívüli állapotot hirdetett a fővárosba.

Thomas Bach NOB-elnök leszögezte, hogy minden döntésben maximálisan támogatja a szervezőket, az első számú szempont pedig továbbra is az emberek egészségének védelme.

Japánban folyamatosan emelkednek az esetszámok, Tokióban pedig hónapos rekordok dőlnek meg. Az egészségügyi szakemberek attól tartanak, hogy a sportolók és a nemzetközi küldöttségek behordják a delta-variánst, ráadásul az országban a mai napig borzalmasan lassan halad az oltási program.

Az augusztus 8-ig tartó tokiói játékokon – amelyet a pandémia miatt tavalyról halasztottak idén nyárra – 176 magyar sportoló vesz részt. A külföldi szurkolók részvételét már tavasszal megtiltották.

Forrás: index.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest