Összesen ötven határsértő próbálkozott a megyében huszonnégy óra alatt, zömük a szegedi járásban.

A járőrök a honvédekkel együttműködve tegnap hajnali 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között hét esetben, összesen 16 határsértőt tartóztattak fel, Röszke, Ásotthalom, Öttömös, Kübekháza és Csengele közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szomáliai, szíriai, palesztin, valamint marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap a kora délelőtti órákban három határsértőt találtak, egy török honosságú tehergépkocsiban. A csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök a honvédekkel együttműködve tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között nyolc esetben összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Kiszombor, Ferencszállás és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, palesztin, tunéziai, algériai, marokkói és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest