Jól áll a kivitelező mind az óvoda felújításával, mind az új bölcsőde építésével. A képen az épülő bölcsőde.

Két munka is folyik egymással párhuzamosan a maroslelei Árpád utcán, ahol a Maroslelei Zengő Óvoda épületét újítják fel, s épül az udvarában a leendő bölcsőde.

A tervek szerint szeptembertől ismét működik majd a jelenleg felújítás alatt álló óvoda, míg a bölcsőde az év végére készül el.

A maroslelei önkormányzat egy TOP-os pályázaton nyerte azt a 132 millió forintot, melyből egy teljesen új bölcsődét építhet. A Maroslelei Zengő Óvoda épületének felújítására és energetikai korszerűsítésére pedig 33 millió forintot fordítanak.

A leendő bölcsőde alapkövét még április 16-án tette le Lázár János országgyűlési képviselő, Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke és Drimba Tibor polgármester.

A kivitelező nem tétlenkedett, május közepére teljesen elkészült az épület alapozásával. Június elején pedig nekiláttak majdani falak építésének is. A falak már állnak, a kivitelők a födémszerkezetnél tartanak.

Az óvoda épületénél a legszembetűnőbb változás, hogy a nyílászárókat már kicserélték, s a belső munkálatoknál tartanak, s a tervek szerint hamarosan a parkettázást is megkezdhetik.

Maroslele az egyetlen egyébként a makói járás települései közül, melyen gyarapszik a lélekszám, köszönhetően a betelepülőnek, illetve a gyermekvállalási kedvnek. Ezeknek hála a községben évente átlagosan mintegy húsz kisbaba születik, az édesanyák pedig minél hamarabb szeretnének visszatérni munkába. Ezt segíti majd, hogy helyben lesz a bölcsőde.

Emiatt pályázott a községi önkormányzat a bölcsődeépítésre és az óvoda fejlesztésére is.

A Maroslelei Zengő Óvoda épületét egy belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően a bölcsődeépítéssel egy időben, 28 millió 443 ezer 642 forintból újítják fel,. A Magyar Falu Programban a település ehhez nyert még a 4 millió 77 ezer forintot. Ebből az épület energetikai korszerűsítést hajtják végre.

Az óvodafelújítási munkálatainak köszönhetően elkészült az épület vízszigetelése hamarosan megkezdődik a festés az ovi belső helységeiben. Az óvodafelújítással várhatóan nyár végére elkészülnek, míg a bölcsődeépítés befejezésének határideje az év vége.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest