A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bírónak, hogy rendelje el annak a török férfinak a letartóztatását, akit a héten embercsempészésen értek tetten.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított Romániában tehergépkocsijába felvett két külföldit, akik Szíriából embercsempészek segítségével jutottak el Törökországba, majd őket ismeretlen személyek kamionokkal Romániába vitték. A férfi velük a nagylaki határátkelőhely közelébe hajtott, ahol őket teherautójából kiszállította, hogy a zöldhatáron meg nem engedett módon lépjék át a magyar-román határt.

A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai azonban kedd éjjel, hőkamerás ellenőrzés során felfigyeltek a Románia felől közelítő két személyre, akik miután Magyarországra beléptek, megbújtak egy út menti csatornában. Látható volt az is, ahogy a gyanúsított a helyszínre érkezett, és kamionjába felvette az illegális határátlépőket.

A teherautót ezután röviddel a rendőrök ellenőrzés alá vonták, és a vezetőfülkéből előkerült a két, magát szír állampolgárnak valló személy, akikkel a gyanúsított Ausztria felé tartott volna.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest