A DK képviselője zöldhulladékkal teli zsákokat vitt az önkormányzat elé a lakosokat hátrányosan érintő új szemétszállítási szabályok miatt.

– Elhoztam a város lakóinak üdvözletét, a Révész utcáról, Ibolya utcáról, Kerkápoly utcáról, és még további néhányból. Egy-egy zsákot adtak jelképesen a lakosok. – mondta Mucsi Tamás, aki ma délelőtt zöldhulladékkal teli zsákokat rakott le az önkormányzat bejárata előtt.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, gyakorlatilag mindenütt ilyen zsákok találhatóak a városban, mert július 1.-étől változott a szemétszállítás rendje, és a szolgáltató csak egyet visz el, a többiért fizetni kell.

Ráadásul nem is keveset, közel 400 forintot.

A Mucsi Tamáshoz forduló lakosok közül eddig sokan a portájuk mellett közterületet is rendben tartottak, ami egyébként a város feladata lenne. Mostantól kezdve inkább hagyják, had gazosodjon, fogalmazott a képviselő.

Aki egyébként a sajtótájékoztatója után közérdekű adatigénylést is nyújtott be a szerződés módosításával kapcsolatosan, többek között azt szeretné ugyanis tudni, hogy ki tárgyalta le, és ki kötötte meg ezt a rendkívül előnytelen megállapodást.

A korábbi szabályozás szerint ugyanis a zöldhulladékot a „szezon időszakban” ingyenes, korlátlan mennyiségben szállították el, egyértelműen hátrányt jelent ez tehát a lakosságnak.

– Azonnal lépni kell, vissza kell állítani az ingyenes zöldhulladék elszállítást. – nyomatékosította a képviselő, aki egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy még az előző ciklusban Török Miklós tett egy olyan javaslatot, hogy zöld kukákat telepítsenek a városba, azt azonban nem fogadta el a képviselő testület.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest