Az ittas férfi a lakásuk konyhájában keveredett szóváltásba a sértettel, akit arcon ütött, majd egy konyhakéssel hastájékon szúrt. A kép illusztráció.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetés helybenhagyására tett indítványt annak a férfinak az ügyében, aki egy jászberényi munkásszállón kialakult vita hevében előbb megütötte, majd konyhakéssel életveszélyesen megsebesítette a munkatársát.

Az első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék a férfit testi sértés miatt 2 év 4 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint az ittas állapotú férfi a lakásuk konyhájában keveredett szóváltásba a sértettel, akit arcon ütött, majd a közöttük kialakult verekedés során az asztalról felvett, 15 centi pengehosszúságú konyhakéssel, erőteljes mozdulattal hastájékon szúrta, aminek következtében életveszélyes sérülései keletkeztek. A további bántalmazást egy másik lakótársuk akadályozta meg, aki lefogta a férfit és elvette tőle a kést. A sértettet ezt követően kórházba szállították. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. 

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama arányos. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest