A fő-, azaz Szabadság téri Gyereksziget Játszótér felújítására négymilliót, a Köztársaság téri játszótérre pedig egymilliót költött önerőből a helyi önkormányzat. Drimba Tibor polgármester a főtérit ma reggel avatta fel.

A 2008-ban felállított főtéri, illetve a Köztársaság téri játszótér elemei az évek során elavultak, ezért újította fel alaposan önerőből az előbbi négymillió forintért, míg az utóbbit újabb egymillióért a maroslelei önkormányzat, a helybéliek támogatásával.

– Nagy öröm számunkra minden új dolog létrehozása, különösen akkor, amikor annak a gyermekek örülnek a legjobban. Két nagyon fontos korosztály van, akikkel kiemelten kell foglalkoznunk, törődnünk: az idősek, mint a jelenünk alapjai, illetve a gyermekek, mint a jövő pillérei – hangsúlyozta a polgármester a népes számban megjelent érdeklődő gyerekek előtt.

Hozzátette: most a gyerekeken a sor, most nekik kedveznek, nekik építettek. – Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, akik az elmúlt hetekben a kánikula ellenében is azon dolgoztak, akár hétvégén is, hogy ma ezek a felújított játszóterek átadásra kerülhessenek – mondta a faluvezető, azzal, hogy megköszönte a szülőknek, a munkatársainak és képviselőtársainak a játszótér a megvalósítását, s a HAÁSZ cégcsoportnak, amely az önkormányzat kérésének megfelelően extra rövid idő alatt gyártották le és telepítették a helyszínre az új játszóeszközöket, s babahintától a mászóvárig.

Drimba Tibor elmondta, hogy mind a fő- azaz Szabadság téri, mind a köztársaságtéri játszótere az önkormányzat 5 millió forintból önerőből újíttatta fel. Kiemelte, hogy a nagyobb fejlesztéseket azonban a község a kormányzat, illetve Lázár János országgyűlési képviselő jóvoltából, segítségével végezhette el, s jól láthatón, hogy ennek köszönhetően Maroslele fejlődik.

De hallgassa meg Drimba Tibor köszöntőjét!

A köszöntőt követően a gyerekek szívószálas üdítőt, valamint egy-egy szem vajkaramellár kaptak, s szinte azonnal kipróbálták a műszóvárat, beleültek a nagy- és a babahintába, s az új játszótár valamennyi elemét használatba vették, még azelőtt, hogy a nagy meleg miatt a hűvös falak közé nem vonultak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest