Meghalt egy beteg, és újabb 44 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 519 495 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 102 847-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 808 338-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 999-re, a gyógyultaké 740 535-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 37 804. Kórházban 80 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1 778-an vannak, a mintavételek száma 6 173 422-re nőtt.

Azt írták, az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően “letörtük” a járvány harmadik hullámát. Az oltásra regisztráltak száma 5 466 000, és 93 százalékuk már be is oltatta magát.

Kiemelték: miután a beoltottak száma elérte az 5,5 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás következő fokozata, így a kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnt a kötelező maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Védettségi igazolvány nélkül is szabad a belépés a vendéglátóhelyiségekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra. Emellett megszűntek az üzletekre vonatkozó korlátozások is – ismertették.

Hozzátették: a kormány nemzeti konzultációt indított, amelyben kikéri a magyar emberek véleményét a járvány utáni életről, a többi között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A nemzeti konzultáció kérdéseit a kormány közzétette a Facebook-oldalán.
    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest