Heten bújtak meg egy román tehergépkocsiban. Nagylak külterületén egy török embercsempész bukott le.

A járőrök a honvédekkel együttműködve tegnap 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között három esetben, összesen öt határsértőt tartóztattak fel Deszk, Kiszombor és Ruzsa közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, líbiai, valamint szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök továbbá a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap kora délelőtti órákban hét fő határsértőt találtak, egy román honosságú tehergépkocsiban. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök a honvédekkel együttműködve tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között hét esetben, összesen 29 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Mórahalom, Kiszombor és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok egyiptomi, marokkói, tunéziai, afgán, szomáliai, palesztin, líbiai és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A járőrök tegnap valamivel éjfél előtt intézkedés alá vontak egy török honosságú tehergépjárművet Nagylak külterületén. A járműben annak török állampolgár vezetőjén kívül két, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt az egyenruhások előállították a Határrendészeti Kirendeltség Nagylakra, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. Elszámoltatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest