A 24 éves férfi igencsak feldühödött, hogy agresszív és zavart állapota miatt az apja kihívta a mentőket.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki kábítószer és gyógyszerek hatása alatt baltával támadt a hozzá segítségnyújtás céljából kiérkező mentősökre.

A férfi idén január 14-én kábítószert és nyugtató hatású gyógyszereket fogyasztott, ezért agresszív és zavart állapotban érkezett haza az éjszakai órákban.

Édesapja – megijedve fia állapotától – mentőt hívott, mire a férfi még dühösebb lett, magához vett egy baltát, majd a házuk előtt a kiérkező mentőautót megpróbálta megdobni a baltával, azonban a dobás közben a jeges úttesten elcsúszott.

A mentőgépkocsi vezetője a további támadás elkerülése érdekében a lehető legnagyobb oldaltávolság felvétele mellett az út szélére húzódva kikerülte a támadót, aki eközben a mellette elhaladó jármű vezetőoldali ajtaját is megkísérelte a baltával megütni.

A férfi az Országos Mentőszolgálat munkatársainak eljárását az élet kioltására is alkalmas eszközzel akadályozta munkájuk elvégzésében, a közlekedő jármű vezetője elleni erőszakos magatartásával pedig a gépkocsivezető és utasa testi épségét, ezáltal a közlekedés biztonságát veszélyeztette.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze ezért a cselekmény elkövetése óta letartóztatásban lévő, visszaeső vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat, börtönbüntetés kiszabását, valamint a vádlott közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozva.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest