Makónál is fogtak határsértőket.

A járőrök a honvédekkel együttműködve tegnap hajnali 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között egy esetben, összesen öt határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok bangladesi, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök a honvédekkel együttműködve tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között hét esetben összesen 35 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Makó, Kübekháza és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely területén. Ellenőrzésük során a migránsok iraki, kuvaiti, algériai, afgán, bangladesi, palesztin, szír, líbiai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
A rendőrök a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kisteherautó rakterében kialakított rejtekhelyen, 11 illegális migránst találtak megbújva. A csoport tagjai vietnámi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés, míg a kamion két román sofőrjével szemben embercsempészés miatt, a román határőrizeti szerv járt el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest