Nyugdíjba vonult a Bíbic Óvoda egyik óvónője, élelmezésvezetője és az egyik munkatársa is a következő nevelési évben, így hamarosan kiírják az óvónői pályázatot. Tavaly 362 kötettel gyarapodott a községi könyvtár – derült ki többek közt a legutóbbi testületi ülésen.

Minden különösebb vita nélkül fogadta el az apátfalvi képviselő-testület legutóbbi ülésén a helyi katasztrófavédelmi felkészültségről szóló tájékoztatót, s határozatban köszönte meg Rókus Imre tűzoltó alezredesnek, a megyei katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének és Balogh Róbert tűzoltó alezredes makói tűzoltóparancsnoknak és a szervezet dolgozóinak, valamint Popányné Vaszkó Ágnes apátfalvi könyvtárosnak a tavaly végzett munkájukat.

Szintén megtárgyalta és elfogadta a szegedi Somogyi Könyvtár által az apátfalvi könyvtárnak adott tavalyi szolgáltatásokat. Az előterjesztésben szerepet, hogy az apátfalvi könyvtár tavaly összesen 362 kötettel gyarapodott, így tavaly év végén már 9878 dokumentumból állt a könyvtári állomány.

A képviselő-testület megtárgyalta és elfogadta az Apátfalvi Bíbic Óvoda és Bölcsőde a 2021-2022-es nevelési évvel kapcsolatos beszámolóját. A Luczó Anikó intézményvezető által összeállított tájékoztatóból kiderült, hogy a szeptembertől induló nevelési évben szeptembertől 22 kisgyerek kezdi meg az óvodát, míg 2022. január 1-től még egy csöppség csatlakozik hozzájuk. A minibölcsődei csoportba szeptembertől 6 gyermek vehető fel.

Az ősszel induló nevelési évtől Tornyai Jánosné óvodapedagógus már a nyugdíjazás előtti felmentési idejét tölti majd, miután 2022. február 7-től öregségi nyugdíjba vonul. Álláshelyét június 13-án a Közigállás-on feladott hirdetik meg.

De 2022. júniusában nyugdíjba vonult az egyik takarító, illetve negyven év után nyugdíjas éveket tervez magának jövőre Szilvási Mátyásné élelmezésvezető is. Július 1-től pedig, ha minden végzettségi igazolás a kezében lesz, új óvónő dolgozik majd Apátfalván.

Forrás: Apátfalvi Önkormányzat

A testület térítésmentesen állami tulajdonba adta a Magyar Közút megkeresése alapján a 4425-ös számú állami tulajdonban álló közút egy rövid szakasza alatti, de önkormányzati tulajdonban álló területet, illetve támogatta, hogy a Kossuth utca 142. szám alatti, összesen 1783 négyzetméteres eddig állami tulajdonban lévő ingatlan a község tulajdonába kerüljön, a Magyar Falu Program céljait támogatandó.

A képviselők arról is szavaztak, hogy nem kívánják értékesíteni a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft-ben lévő üzletrészét a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-nek az általa felajánlott összegért.

Elfogadták Szekeres Ferenc polgármester szabadságtervét is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest