S veszi le a helyi és a szomszédos kistelepüléseken élő szülők nyakáról a gyermekelhelyezés terhét annak érdekében, hogy munkába tudjanak állni.

Június 7-én nyílt meg a csanádalberti minibölcsőde, az erre a célra átalakított ingatlanban.

A csanádalberti önkormányzat egy TOP–os pályázaton nyert 71 millió forintot egy, a négy szomszédos kistelepülés, azaz (abc-sorrendben) Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros igényeit kiszolgáló minibölcsőde létesítésére. Ezek közül végül csak háromból jelentkeztek a gyerekek (szülei), Csanádalbertiből, Pitvarosról és Ambrózfalváról,

Az új intézményt az erre a célra megvásárolt Fő utcai egykori lakóházban alakították ki, s a munkálatok még tavaly december 31-ig be is fejeződtek. Az épületet, kívül és belül teljesen átalakították, annak érdekében, hogy alkalmas és megfelelő legyen a gyermekek minibölcsődei elhelyezésére.

Megvették a szükséges bútorokat és felszereléseket, s be is rendezték vele az épületet. A minibölcsőde az eredeti tervek szerint egyébként már idén április 1-jén nyitott volna, ezt a pandémiás helyzet, illetve a finanszírozási támogatás miatt csúsztatták el.

A hetvenegymilliós összegben benne van az a hétmillió-hatszázezer forintba kerülő jármű is, mellyel majd a környező településről tudják szállítani a gyerekeket reggel a minibölcsődébe, majd délután onnan haza.

A térségi igényeket kiszolgáló csanádalberti minibölcsődébe egyébként egy időben összesen tizenhat gyermek járhat – két csoportban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest