A Makói Járási Ügyészség indítványozta nyomozási bírónak, hogy rendelje el annak az ukrán férfinak a letartóztatását, akit a múlt héten kilenc külföldi csempészésén értek tetten.

A megalapozott gyanú szerint, a szerbiai Zomborban lévő táborból ismeretlen elkövető előbb a szerb-román államhatáron, majd Romániából Ferencszállásnál vezetett át szabálytalanul Magyarországra kilenc személyt. Előzetes megállapodás alapján a gyanúsított július 2-án, délután ide hajtott egy kishaszongépjárművel, amelybe beszállította az illegális határátlépőket. Velük az országon keresztül Nyugat-Európa irányába indult, azonban a járművet a rendőrség munkatársai Makó külterületén megállították. A rendőri intézkedés során a raktérből 8 magát szír, és 1 magát palesztin állampolgárnak valló személy került elő, akik Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt az embercsempész letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a tegnap, az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezett, így az nem vált véglegessé.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest