Újraforgatták Korda György ikonikus, Reptér című slágerét, a helyszín pedig a Budapest Airport volt. Ezzel a munkával állítottak emléket a dal előtt, s ünnepelték a korlátozások feloldását, illetve kampányoltak amellett, hogy utazni igenis klassz dolog volt és mindig is az lesz írta a Győr+.

S. Nagy István és Máté Péter közös szerzeménye volt a hatalmas sikert elérő Reptér című nóta, amelyet Korda György vitt sikerre annak idején, s a Szeptember volt című albumra került fel, amely 1981-ben jelent meg.

Videót akkor is forgattak hozzá, amely a kor hangulatát maximálisan tükrözte, általa azok is bepillanthattak a budapesti reptér életébe, akiknek nem adatott meg az utazás lehetősége. A telefon akkor még bakelitből, a kofferek bőrből voltak, a váróban nem a mobilt nyomkodták az utasok hanem újságot olvastak… Más világ, más hozzáállás, más lehetőségek, de akkor is repülésről szólt minden. Ferihegy már akkor is azt áhított szabadság jelképe volt, ahogy nem múlt ez el napjainkra sem, csak valahogy minden sokkal könnyebb lett.

Korda György kiváló egészségnek örvend, így örömmel vállalta a felkérést, hogy forgassák újra a videót, amelyre a Budapest Airport kérte fel a művészt. A dalt már korábban modern hangzással frissítették, nem hiányozhat Gyuri bácsi egyetlen fellépéséről sem. A videó is ennek szellemében készült, könnyed, hangulatos, visszaadja az utazás előtti készülődés izgalmat, s a megérkezést varázsát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest