Péntek este nyílt meg Sejben Lajos képzőművész Időkapszula címet viselő kiállítása a Levéltár Galériában, amely egészen július végéig megtekinthető.

Karsai Ildikó grafikusművész, a Natura Marosmenti Művésztelep vezetője elmondta: a most megnyíló tárlat már a tavalyi évben megvalósult volna, de a járványhelyzet ezt is felülírta, most viszont megvalósulhatott, ráadásul augusztus elsején, a művésztelep indulásával Sonkoly Tibor alkotásai is bemutatásra kerülnek a galériában.

Mint kiemelte, Sejben Lajos művészi életútja elképesztő irányokat, szintet ért el, a most kiállított plasztikák pedig a betűre, az írásra, ezen keresztül a könyvre és a Gutenberg-galaxis üzenetére helyezik a hangsúlyt.

– Szeretem Makót, közel is van Szegedhez, a közelség ad egyfajta különlegességet, megvan az az aurája, szellemi, kulturális közege, ami nagyon vonzó, és azt gondolom, nemcsak nekem, hanem a távolabbról jövő művészbarátomnak szintén – árulta el Sejben Lajos.

A képzőművész továbbá elmondta, műveinek többféle megközelítése van, de közös bennük, hogy mindig valamilyen régi, öreg könyvlapot vagy a tartalmát a könyvnek, vagy a szerkezetiségét, vagy a régiségét, illetve felületét hangsúlyozza ki egy-egy munkájánál. Az alkotó rámutatott arra is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a könyvek kora leáldozóban van, mindeközben pedig úgy gondolja, hogy mégsem.

A kiállítás július 28-ig tekinthető meg a makói levéltárban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest