A Nyúlcipőbolt Trail-sorozatának börzsönyi állomására készül a makói sportoló, aki november óta szigorú edzéstervet követ, hogy készen álljon az előtte álló versenyekre.

Panyor Krisztina a Makó Híradónak felidézte, tavaly nyáron visszavett a versenyzésből, hiszen korlátozottak voltak a lehetőségek, a júliusi, Börzsönyben tartott megmérettetést követően pedig az összes verseny el is maradt.

– Próbáltam szinten tartó edzéseket végezni, de majdnem elveszítettem a motivációmat, így aztán ki kellett tűzni egy célt, november elsejével belekezdtem egy hosszabb felkészülésbe, ami még most is tart. Ez azt jelenti, hogy egy nagyon határozott, céltudatos és szigorú edzéstervet követek, heti öt-hat alkalommal futok, mellette erősítésként keresztedzéseket végzek, a kilométerek számát próbáltam növelni – árulta el a terepfutó.

Áprilisban derült ki, hogy a tavaszi Mátrabérc Trail elmarad, amit októberre raktak át, majd – tudtuk meg Panyor Krisztinától – egy olyan lehetőséget biztosítottak az igazolt versenyzőknek; atlétáknak, terepfutóknak, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség és Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség végül megszervezi, nemzeti bajnokságként.

 – Megrendezték, mint nemzeti bajnokságot, a Mátrabérc 55 kilométeres távját, zárt körülmények között, nézőktől elzárva. Speciális szabályokat vezettek be: kellett a maszk a rajtnál és a frissítőpontokon, a megszokottól eltérően. Erre beneveztem és elindultam, és úgy érzem, hogy ahhoz képest nem sikerült olyan rosszul, hetedik lettem ezen a bajnokságon – értékelte az eredményt a makói sportoló, aki elmondta továbbá, hogy egy második fordulót is tartottak a Zemplénben, amire nem tudott elmenni.

Az országos verseny mellett meghívást kapott a négyállomásos Trail-sorozat börzsönyi állomására, hiszen 2019-ben első helyen végzett összesítettben, a leghosszabb távon.

– 35 kilométeres távon fogok rajthoz állni, 1500-as szintemelkedéssel. Már teljesítettem mintegy négyszer ezt a távot, úgyhogy van már benne némi rutinom, ismerem a pályát és annak kihívásait – árulta el a technikás, kemény pályáról Panyor Krisztina, aki arra is rámutatott, hogy az idei évben az időjárás viszont kedvezőbb lesz, hiszen két éve például nagyon nagy melegben kellett futniuk, ráadásul jégeső is volt.

– Úgy érzem, hogy felkészültem, mindenképpen az edzettségem meg van hozzá, a frissítésre közben figyelek majd, ebben is van már rutinom, nem hiszem, hogy abba hiba csúszhat, úgyhogy izgatottan várom a vasárnap délelőttöt! – hangsúlyozta.

A sportoló arról is mesélt érdeklődésünkre, hogy nemrégiben lányával az Apátfalvi Esti Villongáson is részt vett, ahol a tízkilométeres terepfutást választották.

– Nagyon ügyesen futott és diktálta a tempót Viola, meglepően jó tempóban tudta teljesíteni egy megállással; a frissítőponton álltunk meg a bányatavaknál, fejlámpával mentünk végig. Nagyon-nagyon jól fut ő is, mellette versenyszerűen úszik, heti ötször jár már edzésre – tudtuk meg. Panyor Krisztina továbbá rámutatott: márciusban minősült igazolt versenyzőnek Viola, azóta pedig több érmet is szerzett már, az utóbbi két versenyt például hét éremmel zárta.

Borítókép: archív fotó, terepfutas.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest