Próbatermében forgatott klipet a jubileumát ünneplő The Garde, a zenekar alapító tagjával és dobosával, Prágai Krisztiánnal az elmúlt harminc évről, az első, illetve a számára legkedvesebb koncertről, továbbá az új klipről is beszélgettünk.

Prágai Krisztián felidézte, 1991 novemberében kezdődött a zenekar története: egy úgynevezett ”főiskolai zenekarként” indult, négy makói gyerekkori barát és egy szegedi tag elhatározásából.

– Az első koncert pont egy Makó napra esett, ’92 májusában, a főtéren egy IFA-platón játszottunk, három dalt – emlékezett vissza a kezdetekre a The Garde alapító tagja, aki érdeklődésünkre azt is elmesélte, melyik volt a legkedvesebb koncertélménye.

– A legkedvesebb emlék valószínűleg a Hegyalja-nagyszínpad, 2002-ben, amit egy tehetségkutatón nyertünk. Nekem azt hiszem az volt a legnagyobb élmény, az egy szuper dolog volt! – idézte fel a közel húsz évvel ezelőtti pillanatokat.

Prágai Krisztián rámutatott, a zenekar harmincéves története három etapra osztható: az első ’91-től ’94-ig tartott, majd ’97-től 2003-ig, a 2015-2016-os időszaktól pedig folyamatosan zajlik a munka.

– Az újra összejövetel gondolata már 2010 környékén megszületett, csak aztán a következő évben kimentem külföldre dolgozni, így ez nem jöhetett létre, amikor hazajöttem, utána kezdtünk el ezen gondolkozni, és aztán mind a hárman – Botos Tibi, Hímer István és én – úgy döntöttünk, hogy belevágunk – emelte ki, továbbá hozzátette: a végleges formáció negyedik tagja Deák Attila lett.

– Most egy olyan csapat van, akik tényleg szeretnének együtt dolgozni, régóta is ismerjük egymást, és tudunk is dolgozni – hangsúlyozta Prágai Krisztián.

Elárulta továbbá, hogy a koronavírus időszaka nem hatott jól a zenekarra, aminek legfőbb oka, hogy nem volt lehetőségük együtt zenélni, hiszen a próbatermük bezárt, majd egy egyesületnek köszönhetően egy saját próbatermet tudtak kialakítani, ahol készülnek a koncertekre, illetve az új dalokon is dolgoznak.

A tavalyi évben ráadásul egy felhívást is megnyert a zenekar, amelynek köszönhetően négy dal stúdiófelvétele valósulhat meg, ennek felvételei márciusban zajlottak le. A napokban pedig be is mutatták a tavaly megjelent Megtalál című dalukhoz készült klipet közösségi oldalukon, amelyhez a próbateremben forgatott videót a zenekar, akikkel július 31-én, a Maros-parton találkozhat a makói közönség.

Fotók forrása: The Garde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest