Koncerthelyszínné változott szombat este a Maros-part: új helyen nyitotta meg kapuit a SzabadON Fesztivál, amelynek színpadán a Kelemen Kabátban, illetve DJ Vader gondoskodott a hangulatról.

A zenekar frontembere elmondta, ha egy üzenetet kell kiválasztani a Kelemen Kabátban-életérzés kapcsán, akkor az mindenképpen az lenne, hogy „maradjatok gyerekek!”. Mint rámutatott, a gyerekmotívum nagyon sok dalukban előjön, nemcsak a Maradjatok Gyerekekben.

Azt gondolom, hogy ez egy fontos, örök érvényű igazság

– emelte ki Horváth Boldizsár.

– Én azt mondtam az elmúlt másfél évben, hogy akkor hiszem el, hogy koncertezünk, amikor a színpadon állunk, mert annyi hullámvölgy volt, hogy lehet, nem lehet, és nagyon jó volt, elkezdett feltölteni! Azért érezzük magunkon és a műsoron is, hogy kicsit berozsdásodtunk, viszonylag hirtelen indult el azért a szezon, sok új dalt még nem tudtunk betenni, úgyhogy még nagyon sokat kell ezen dolgozni, és felvenni a fordulatszámot, de iszonyat jó érzés visszatérni a hivatásunkhoz! – árulta el a Kelemen Kabátban frontembere portálunknak.

Mint hozzátette, nagyon várták már a szombati koncertet, hiszen hosszú idő után ez volt az első fellépésük, a következő időszakban heti egy-egy koncertet adnak majd, az augusztus pedig sűrűbbnek ígérkezik.

Horváth Boldizsár arról is mesélt a koncertet követően, hogy lelkileg nyomot hagyott az alkotókban az utóbbi időszak; neki sem volt kedve alkotni, ha pedig igen, akkor elég szomorú dalok jöttek, amelyeket nem nagyon szoktak bevenni. Így olyan dalokat jelentettek meg, amiket korábban írtak, amelyekben benne volt a „kelemenes feeling”, most pedig sűrítik is a megjelenéseket; az elmúlt egy hónapban kettő is volt, illetve a nyáron is várható még egy dal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest