Júliusban és augusztusban is egy-egy kiállítással készül a Natura Marosmenti Művészteleppel együttműködve levéltár, amely a művészet iránt érdeklődők mellett a családfakutatókat is várja, a kutatáshoz ráadásul védettségi igazolvány sem szükséges – tudtuk meg Urbancsok Zsolttól.

A Makói Levéltár főlevéltárosa a Makó Híradónak elmondta, a járvány időszaka alatt is folyt a munka a levéltárban, így a belső munka, a kutatók és az ügyfelek kiszolgálása is.

– Ezen egy picit most könnyítettünk, úgyhogy amíg eddig egy kutató tartózkodhatott a kutatótérben, most már kettő, maszkot viselni kell természetesen, védettségi igazolványra azonban nincs szükség. Továbbra is várjuk a kutatóinkat, külön nagy szeretettel várjuk a családfakutatókat, akik számára nagyon sok adatbázis, és rendkívül sok remek forrás áll rendelkezésre – hívta fel a figyelmet Urbancsok Zsolt.

Mint megtudtuk, július másodikán Sejben Lajos szegedi képzőművész elhozza munkáit, festményeit és kisplasztikáit a levéltár galériájába, amely mellett ráadásul a kert is kiállítótérré változik. A tárlat, melynek a könyv lesz a központi témája, egészen a hónap végéig megtekinthető lesz, díjmentesen.

Urbancsok Zsolt kiemelte továbbá, hogy a júliusi programot követően szintén a Natura Marosmenti Művésztelep törzsalkotója, a vásárhelyi Sonkoly Tibor mutatja be majd alkotásait a levéltárban augusztusban.

 – Rejtőzködő valóság a címe ennek a tárlatnak; festményeket fog elsősorban hozni, de olyan különleges megoldásokat fog alkalmazni szintén, hogy bent is és kint is lesznek alkotások – hangsúlyozta a főlevéltáros, aki aláhúzta továbbá, hogy a kutatás és a levéltár szolgáltatásainak igénybevételéhez nem kell védettségi igazolvány, azonban a kiállítások megtekintéséhez szükséges az igazolvány felmutatása.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest