Az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület ingyenes tanfolyamokat indít makóiak számára. A pályázat célja, hogy szervezett programok révén közösségek jöjjenek létre, amelyek akár hosszú távon is fent tudnak maradni. Gera Zoltán, az egyesület elnöke mesélt nekünk a megvalósulandó projektről.

A plakáton olvasható, hogy egy pályázat keretein belül valósul meg a projekt. Mit ölel ez magába?

Még 2019-ben hirdette meg Makó Város Önkormányzata a CLLD névre hallgató pályázatokat, ahogy az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület is nyert vissza nem térítendő támogatást a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-00619 számú pályázatával 2020. márciusában, melynek címe: Kultúra és közösségfejlesztés a tánc erejével. A pályázati kiírás célja az, hogy teremtsünk szervezett programok révén olyan lehetőségeket a makói lakosoknak, ahol olyan közösségek jöhetnek létre, amelyek akár hosszú távon fenn is fognak tudni majd maradni.

Konkrétan milyen tanfolyamokkal készültök? Milyen táncokkal?

A tanfolyamokon angol és bécsi keringőt, cha-cha-cha-t, jive-ot (rocky), samba-t, slow-fox-ot, rumba-t lehet alap szinten megtanulni. Az első tanfolyamon az a cél, hogy az alap tánclépéseket biztosan tudja mindenki és felismerje a zenét, hogy arra mit is lehet táncolni. Azaz egy bálba jól tudja magát érezni mindenki. Éppen ezért, minden tánctanfolyam végén egy élő zenés programot szervezünk a résztvevőknek, ahol Polgár Joci barátom élőben zenél és egy báli feelinget teremt a táncteremben. A résztvevőknek három feladata van: felismerni, hogy a zenére mit lehet táncolni; helyesen letáncolni a tanultakat; és jól érezni magukat. Mindhárom csoporthoz a tanciskola.irisztse@gmail.com címen lehet jelentkezni.

Milyen hosszúak lennének a kurzusok?

A kurzusok 20 tanórások. Ez gyermek táboroknál azt jelenti, hogy hétfőtől péntekig reggel 9:00-12:00-ig tartanak az órák. A felnőtt tánciskolai kurzus pedig heti rendszerességgel szombatonként kerül megrendezésre, ahol egyszerre 2 tanórát tartunk, így 10 héten át tart az esemény. Az egyedülálló tánc pedig szintén heti rendszerességgel hétfőnként van a tánciskolához hasonlóan. Gyermek tanfolyamra még várjuk a jelentkezéseket. A 2021. 06.28-ai táborunk már teltházas, de a július 12-ei és július 26-ai héten tartandóakra még vannak szabad helyek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest