Elköszöntek iskolájuktól a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium végzősei: 66 technikus és 37 szakképző iskolás diák kapta meg a tarisznyát péntek délelőtt.

Mint Kincses Tímea a Makó Híradónak elmondta: rendkívüli esemény a ballagás az iskola életében, hiszen a megszokottól eltérő módon tartják meg az ünnepséget, de fontosnak tartották, hogy méltó módon búcsúztassák el az iskola 103 végzős diákját.

A ballagáson a tarisznyák és a virágok átadását követően a diákok végigballagtak az osztályokon, amelyet az ünnepség követett, melyet a jogszabályoknak megfelelően, a járványügyi szabályok betartásával az iskolaudvaron tartottak meg, korlátozott létszámmal – tudtuk meg az igazgatótól.

A ballagáson átadásra került a Stenger Gizella Alapítvány jóvoltából a Stenger Gizella-díj, amelyet Erdélián Zoltán vehetett át, a Návay-díjat pedig Ádók Eliza Erika és Szabó Regina kapta.

– Nagyon örülünk annak, hogy három díjazottunk is van, hiszen ez azt mutatja, hogy a tanulóink kiváló eredményeket érnek el – mutatott rá Kincses Tímea, aki továbbá elmondta, az alapítványnak köszönhetően a ballagást megelőző rendhagyó tanévzáró ünnepségen további díjakat is átadtak a legjobb tanulóknak.

Kincses Tímea a ballagási ünnepségen tartott beszédében felidézte, mennyire is rendhagyó időszak áll a diákok és a pedagógusok mögött, de a felnőttéválás kapcsán is megosztotta gondolatait. Elköszöntek a végzősök, és a búcsúztató diákok nevében is elhangoztak útravaló gondolatok.

Farkas Éva Erzsébet is köszöntötte a megjelenteket, aki örömét fejezte ki, hogy itt lehet, hiszen néhány héttel ezelőtt nem volt biztos, hogy személyesen megtartható lesz a ballagási ünnepség, továbbá köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak munkájukért. Az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke szólt alapítványuk tevékenységéről és célkitűzéseiről is, illetve arról, hogy a nevelőtestület javaslatára az alapítvány díjat ad át, amelyet minden esetben a nevelőtestület bírál el, az alapítvány kuratóriuma pedig jóváhagyja.

– az idei évben az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriumának döntése alapján a díjat Ádók Eliza Erika kapja – emelte ki Farkas Éva Erzsébet, aki Szilágyi Réka kuratóriumi taggal személyesen adta át a díjat a ballagáson.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest