A jubileumi gálára készülő táncegyüttes elmúlt negyven évéből származó tárgyak kerülnek bemutatásra a József Attila Városi Könyvtárban megnyílt tárlaton.

A megjelenteket Szikszai Zsuzsanna igazgató köszöntötte, aki felidézte a Maros Táncegyüttes indulását, illetve személyes kötődését is. Beszédében elárulta, ’83-ban került be a táncegyüttesbe, ami számára a világot jelentette.

Tóthné Döme Mária portálunknak elmondta, a kiállításon elsősorban ajándékok és emléktárgyak láthatóak, amelyeket az elmúlt negyven év során külföldön kaptak. Mint megtudtuk, e mellett a Magyarországon kapott tárgyakból is kitelne egy kiállítás.

– Azt gondolom, hogy az egész életem erről szólt, hiszen hétéves korom óta, elmondhatom bátran, 55 éve táncolok, ebből nagyon sokat, mintegy 15-20-at voltam színpadon, a többit a függöny mögött töltöttem, illetve a tanításnak szenteltem. Nagyon szép emlékem maradt, sok küszködés is volt benne, de én csak a szépre emlékezem – emelte ki Tóthné Döme Mária.

A Maros Táncegyüttes művészeti vezetőjével a napokban az előttük álló jubileumi gáláról, az elmúlt negyven évről és a további tervekről is beszélgettünk, a Makó Híradón hétfőn megjelent interjút ide kattintva olvashatják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest