Hétfőn tartotta pályaorientációs napját a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium: a Cégek Piacán többek között előadások és vetítések is várták a diákokat.

– A mai rendezvény során a helyi vállalkozások és cégek be tudják mutatni, hogy mivel foglalkoznak, milyen a múltjuk és milyen a jövőjük. Ez azért fontos, mert így a tanulóink meg tudják ismerni azt, hogy az iskola elvégzése után milyen irányba tudnak elhelyezkedni – emelte ki portálunknak Török Béla.

A szakmai igazgatóhelyettes érdeklődésünkre elmondta, Makón még nem volt megrendezve a Cégek Piaca, a pályaorientációs napnak viszont hagyománya van az iskolában. Mint kiemelte, az iskolában működik a diákok körében a pályakövetés, látják, ki hol helyezkedik el, ebben pedig nagy segítséget ad a tanulók számára a pályaorientációs nap.

– A cégek, akik megjelentek nálunk és előadásokkal színesítik ezt a napot, nem titkolt szándékkal jönnek, próbálnak munkaerő-utánpótlást találni, és ez az első alkalom arra, hogy megismertessék magukat, ez talán a „kóstoló” ebben a témakörben – mutatott rá Török Béla.

Mint aláhúzta, a pandémia miatt nem a hagyományos módon tartották meg a rendezvényt, hiszen általában kilátogatnak a cégekhez az osztályokkal, idén viszont csak egy osztály tett üzemlátogatást a Duocornál, e mellett online módon is zajlott a rendezvény, továbbá videó-vetítések és előadások is színesítették a programot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest