A pénzügyi tudatosság került fókuszba a Návay diáknapján, Szignum napot tartottak a fenntartható fejlődés jegyében, felavatták az oviudvart, s elballagtak a királyhegyesi óvodások.

Pénteken hét állomásból álló diáknapi program várta a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium tanulóit, amely során többek között az internetes csalás témakörével is foglalkozhattak a diákok.

Újragondolt és a jövőre hangolt programmal zárult a makói kéttannyelvű általános iskola utolsó tanítási alkalma. Az intézmény öko célkitűzéseivel összhangban meghirdetett Szignum nap a Maros-parton és a tantermekben is várta a lelkes diákokat a nyári szünet küszöbén.

„Mikor lett Makó ilyen menő?” – rácsodálkoztak a Rókaland vloggerei városunkra: Makón járt a YouTube-csatorna csapata, azaz Adri és Peti, akik az itt töltött két nap alatt felfedezték a Hagymatikumot és a Maros-partot is, de természetesen a Ford T-modell sem maradt ki a programok sorából.

Felavatták az oviudvart, s elballagtak a királyhegyesi óvodások: Horváth Lajos polgármester avatta fel tegnap kora délután a Napsugár óvoda közül ötmillió forintból megújult udvarát, majd a gyerekek ballagási műsorát láthatták a szülők, nagyszülők, nagyobb testvérek.

Kupakgyűjtő vasszívet állítottak fel az apátfalvi faluház előtt, melybe bárki elhelyezheti a műanyag kupakokat, melyeket összegyűjtenek, s az árukat jótékonysági célra fordítják. Most az apátfalvi kötődésű, sérülten született Várkonyi Bendét segítik mindazok, aki ebben dobják a műanyag kupakokat.

A magyar gazdaság pandémia utáni újraindulása igazán sikeres lehet – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a migráció visszakerül az európai politika középpontjába.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest