Állatkínzás miatt indult eljárás egy szerb férfi ellen, aki öt kiskutyát akart egy bőröndbe zárva Magyarországra becsempészni a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Három kiskutya kimúlt, kettőt a Szegedi Vadaspark igazgatója fogadta be.

A férfi egy busz sofőrjeként még június 9-én 14 óra 20 perckor jelentkezett belépésre az átkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a busz átvizsgálása során az utastérben, elrejtve találtak egy utazótáskát, melyről megállapították, hogy az az egyik sofőré. A bőröndben, – szintén csomagok alatt a megfelelő szellőzés és légcsere biztosítása nélkül – egy sporttáskában, öt kiskutyát fedeztek fel. Az állatok közül három kimúlt, és a másik kettő is rossz állapotban volt. A kutyák részére sem ételt, sem italt nem biztosítottak.

A határátkelőhelyen szolgálatban lévő állatorvos megállapította, hogy a kiskutyák vélhetően hőguta és kiszáradás következtében pusztultak el. Az életben maradt két állatot Veprik Róbert a Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnöke, a Szegedi Vadaspark igazgatója fogadta be és helyezte biztonságba a vadasparkban.

A Szegedi Rendőrkapitányság a szerb férfi ellen állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest