Petíció a magyar agráriumért címmel online aláírásgyűjtést kezdeményezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) – közölte a NAK pénteken az MTI-vel.

A kezdeményezést azzal indokolták, hogy – mint fogalmaztak – az Európai Parlament baloldali képviselői semmibe vették a tagállamok egységes fellépését a gazdálkodók érdekében, és megszakadtak a Közös Agrárpolitika reformjáról szóló tárgyalások.

A NAK szerint a “brüsszeli bürokraták” és az Európai Parlament a gazdák számára teljesíthetetlen követelményeket akarnak meghatározni. Az új javaslatok jelentős versenyhátrányt okoznak az európai gazdáknak, miközben előnyt biztosítanak az EU-n kívüli, ellenőrizetlen élelmiszereknek, veszélyeztetve az európai polgárok egészségét, és jelentősen drágítva az élelmiszereket. A következmények a magyar termelőket is érintenék – tették hozzá.

A NAK és a MAGOSZ felszólítja az Európai Parlamentet, hogy ne okozzanak versenyhátrányt az európai gazdáknak, és biztosítsák továbbra is a feltételeket a kiváló minőségű élelmiszerek előállításához. Eredményt ugyanakkor csak az összefogástól remélnek, ezért az agrarpeticio.hu oldalon várják a támogató aláírásokat.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest