Csanádpalotánál és Kiszombornál is próbálkoztak. Tíz határsértőt fogta Forráskútnál. Fotó police.hu.

A rendőrök a honvédekkel együttműködve tegnap 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között tíz esetben, összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ruzsa, Deszk, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve tegnap 6 óra körül vontak intézkedés alá két gépjárművet Forráskút határában. Az előfutó autót egy román férfi vezette, a mögötte haladó mikrobuszban pedig a – szintén román állampolgárságú – sofőrön kívül még tíz határsértő tartózkodott. Az illegális migránsok afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök a gépkocsikat vezető férfiakat a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt -őrizetbe vételük mellett – indult ellenük eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A rendőrök a honvédekkel együttműködve tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között 11 esetben, összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Kiszombor Röszke és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán, palesztin, líbiai, marokkói és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá a román-magyar közös ellenőrzés során 4 óra 30 perckor a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy bolgár honosságú kamionban egy határsértőt találtak megbújva. A férfi afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. Az illegális migránssal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv jár el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest