Horváth Lajos polgármester avatta fel ma kora délután a Napsugár óvoda közel ötmillió forintból megújult udvarát, majd a gyerekek ballagási műsorát láthatták a szülők, nagyszülők, nagyobb testvérek.

Négymillió-nyolcszázezer forintot nyert egy tavaly beadott pályázatával a királyhegyesi önkormányzat a Magyar Falu Programban a Napsugár óvoda udvara felújítására. Az új játékelemek felállításával, a homokozó felújításával, valamint a térkövezéssel és az udvar rendbetételével a közelmúltban készültek el, s ma ezeket az óvodai ballagás előtt avatta fel azt Horváth Lajos polgármester.

A község vezetője elmondta, hogy az óvodát 2009 óta fokozatosan újítják fel. A belső tér és a konyha után került sor az udvarára is.

A polgármester az érdeklődő szülőknek azt is elmondta, hogy a községben két jelentős felújítás jelenleg is zajlik, az egyik a templomé, míg a másik az úgynevezett kápolnai úté, mely Királyhegyesről az M43-as körforgalmához vezet. Ez utóbbit két ütemben javítják a sztráda felől indulva. Az első felén már kijavították/kifoltozták a nagyobb úthibákat, s ezt a munkát folytatják majd a második ütemben is.

Az óvodába ebben a nevelési évben húsz kisgyerek járt, közülük ma öten ballagtak el, s valamennyien a helyi alsó tagozatos általános iskolába iratkoztak be. Szeptembertől azonban huszonkilenc kisgyermek jár majd az óvodába.

A polgármester szavai után a gyerekeké volt a főszerep, akik vidám jeleneteket és körjátékokat adtak elő, különböző aranyos állatok szerepében. A jelenetekből többek közt az is kiderült, hogy a cirmos cica tényleg szereti a vajat.

A műsor végén a ballagó óvodások köszöntek el az ovitól és társaiktól, majd megkapták az édességekkel megrakott ballagótarisznyát, a színes ceruzacsomagot, a Balaton szeletet és a Milka táblás csokit, hogy végül a szülők, nagyszülők csokrait, ajándékait is átvegyék. Előtte azonban édességekkel és üdítővel látták vendégül őket az óvoda épületében.

Az új játékokat így az avató után (és a műsor közben) azok a gyerekek próbálták ki, akik még nem óvodások, de azok lesznek, vagy nem ide járnak.