Sajtótájékoztatót tartott ma Farkas Éva Erzsébet polgármester és Sipos Tamás, a FEHÉRÉP Kft. ügyvezetője a Hagymatikum Gyógyfürdő fejlesztés kivitelezésének előrehaladtáról.

 

A polgármester azzal kezdte mondandóját, hogy fontosnak tartja folyamatosan tájékoztatni Makó város lakosságát a Hagymatikum fejlesztés előrehaladtáról. Minden új információval a lehető leggyorsabb módon szeretnének szolgálni. Ismét kiemelte, hogy hatalmas összefogásra és együttműködésre volt szükség a projekt megvalósításához. Hozzátette, hogy a Makovecz örökséget teszi teljessé a beruházás.

Két hete, a munkaterület átadása indította el a tényleges kivitelezési folyamatot. Az információk kapcsán elmondta, több mint 500 háztartásba juttatták el a forgalmi rend megváltozásáról szóló intézkedéseket.

Külön információs portál fog működni az önkormányzati oldalon. Ott meg fog jelenni egy e-mail cím is, ahova a város lakói kérdésekkel tudnak fordulni, és a polgármester kiemelte, hogy minél rövidebb határidőn belül válaszolni fognak rájuk.

 

Sipos Tamás, a FEHÉRÉP Kft. ügyvezetője köszönettel folytatta a sajtótájékoztatót. Nagyon hálás azért, hogy a kivitelezési szerződést alá tudták írni. Hozzátette, hogy ez egy hosszú történet volt , még 2019-ben elindult a kivitelezési pályázat, a tervezés meg még jobban a múltba nyúlik vissza.

Két hete vették át a munkaterületet, de a kollégiái már régebben elkezdték a munkát szervezni. Jelenleg a területet lezárták, és azt is kiemelte, hogy fontos a forgalmi rend megváltoztatása az effektív munkavégzéshez.

Elmondta, hogy a fürdő az most is működik, ami nagyon fontos tétel az önkormányzat számára. Folyamatosan, lépésről lépésre fognak új munkaterületeket átadni, így nem lesz soha teljes mértékben lezárva a komplexum.

Elkerülhetetlen volt néhány fa eltávolítása a munkaterületről, de azokat pótolni fogják. A kivágott fák csak olyan helyszínen lettek kivágva, ahol ténylegesen  épület fog épülni. Azok a fák, amelyek megmaradtak, azok körbe vannak kalodázva, így védettek lesznek az építkezés során.

A tájékoztató kapcsán elhangzott, hogy jövő héten fog a munka érdemi része elindulni a közmű kivitelezésável. Tudni kell, hogy a régi közművet ki kell váltani, és új termál kutat kell fúrni, ezzel biztosítva a termálvizet a fürdőnek.

A kivitelező vállalat ügyvezetője elmondta, hogy ipari kamerát is fognak szerelni a területre, így minden részlet nyomon követhető lesz a kivitelezéssel kapcsolatban.

A polgármester később hozzátette, hogy a parkolók kérdése nagyon fontos. A Galamb József szakképző intézménynek a belső udvarát szeretnék a nyári időszakban bérbe venni, és parkolóhelyet kialakítani ott.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest