Egy román kamionban rejtőztek, abban a hiszemben, hogy így átslisszolhatnak a határellenőrzésen. Tévedtek.

A rendőrök a honvédekkel együttműködve tegnap 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között nyolc esetben, összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Ásotthalom és Kübekháza közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, afgán és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások  a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap a kora reggeli órákban három határsértőt találtak egy román honosságú kisteherautó rakterében a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Tegnap 17 óra 30 perc és ma 5 óra 30 perc között négy esetben, összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Ferencszállás, Ásotthalom és Kübekháza közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, afgán és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest