A valóságban azonban nem működött. Az “adjá má cigit! felszólítás sem. A police.hu fotóján vezetőszáron az agyhullámon kommunikáló férfi.

A férfi csak az álmában kapott üzenetekre hagyatkozva tért be jogosnak vélt jussáért június 8-án reggel egy ráckevei dohányboltba. Elfelejtette azonban felvenni a szemét és száját eltakaró maszkot, amit az eladó szóvá is tett. A szabály, az szabály, az eladó hajthatatlan volt, ahogyan a férfi is, szóváltás alakult ki közöttük, majd a 43 éves férfi mérgében belecsapott a pultra szerelt, az ügyfeleket az eladótól elválasztó üveglapba.

Mivel az „adjá má cigit!” felszólítás továbbra is süket fülekre talált, megkerülte az összetört pultot és 8 doboz cigarettát kabátzsebébe gyömöszölve elhagyta a boltot. Kiérve az utcára egy arra járótól tüzet kért, felnyalábolta kutyája pórázát és elsétált. A riasztott rendőrök 10 percen belül a helyszín közelében elfogták.

Kihallgatásán részletesen vallott a történtekről, azokat nem tagadta, de határozottan állította: a hitel limites dohányáru elhozatalát korábban agya elektromos hullámain keresztül, álmában előzetesen megbeszélte az üzlet tulajdonosával.

A 43 éves férfi ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ráckevei Rendőrkapitányság.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest