A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ajándékcsomagokkal lepte meg a Kálvin azon ovisait, akik részt vettek digitális zeneovijukon, továbbá szeptembertől náluk kezdik az iskolát. Az átadó mellett egy játékos hangszerbemutatóval is készült az iskola a legkisebbeknek.

Mint Rónai Dániel portálunknak elárulta, régóta készülnek a mai eseményre, hiszen eddig a járványügyi intézkedések miatt nem mehettek be mást intézményekbe, illetve az óvodások sem jöhettek be az iskolájukba.

Az intézményegység-vezető kiemelte: körülményes tanév van mögöttük, a digitális oktatásra teljesen át kellett állniuk, a tanárokkal azonban igyekeztek nagyon sok és színes formátumú megoldást találni arra, hogy mégiscsak hatékony is minőségi művészeti oktatást tudjanak adni a gyerekeknek.

Ennek keretében nagy népszerűségnek örvendő online koncerteket is tartottak, illetve a zeneóvoda is az online térbe költözött, de tanszaki bemutatkozóvideókat is készítettek.

Rónai Dániel rámutatott: nagyon nagy munka volt a teljes tantestületet bevonni a hét tanszaki videó elkészítéséhez, elmondása szerint pedig ennek köszönhetően sokat fejlődtek is a pedagógusok, büszkeségét fejezte ki, hogy ilyen előremutató megoldást találnak a jövő oktatására nézve.

– A digitális zeneovi négy héten keresztül zajlott, ennek különlegessége az volt, hogy a saját iskolai platformunkon egyszerre hét csoport tudta a bemutatkozót hallgatni, a hét tanszak mindegyikéről egy, kettő, vagy akár négy tanár egyszerre tudott tartani bemutatkozót – hangsúlyozta Rónai Dániel, aki elárulta továbbá, hogy a résztvevőknek a zeneóvoda végén megígérték, hogy jutalmazzák őket, de mivel az iskolába nem jöhetnek el, így a mai napon ők kezdték meg az átadóeseményeket, összesen pedig 27 csomagot adnak majd át a náluk ének-zenei tagozaton kezdő leendő általános iskolások részére.

A csomagokban többek között ceruza, zsírkréta, ének-zenei füzet és egy üdvözlőkártya is található, a középső- és nagycsoportos ovisoknak pedig egy kifestőkönyvvel és egy tájékoztatóval is készülnek, amelynek köszönhetően többet megtudhatnak az iskoláról.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest