Különleges ballagási ünnepséget tartott kedd délelőtt az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola: tizenhárom erőgéppel, három lovas kocsival és egy Ford T-modellel járták körbe Makót, elköszönve iskolájuktól.

Mint Horváth Zoltán portálunknak elmondta, a traktoros ballagás ötlete nem tőlük származik, több mezőgazdasági iskola is búcsúztatja így a diákjait, az iskolában pedig először két évvel ezelőtt merült fel, hogy ilyen módon szervezik meg a ballagást. A pandémia miatt akkor el kellett halasztani, de szerencsére most volt lehetőség szabadtéri ballagást tartani, így lecsaptak az ötletre – mutatott rá.

Az igazgatótól megtudtuk: négy osztály hatvannégy tanulója búcsúzik most, a rendhagyó ballagási ünnepségen pedig 13 erőgép, három lovas kocsi és egy Ford T-modell is részt vett, az iskola előtti indulást követően pedig a búcsúzók az általános iskoláknál meg is álltak, a Bartóktól és az Almásitól pedig a Galamb épületénél búcsúztak el, hiszen ott a megállás nem volt megoldható.

– Szerencsés vagyok, mert egy jó osztályt kaptam, tulajdonképpen az életem hattyúdalában, nagyon sokuknak van otthon családi vállalkozása, ezért a motiváció alapjában megvan – árulta el osztályáról a 43 éve a Galambban tanító, jövőre nyugdíjba vonuló pedagógus, Sisák Tibor, a 12. A osztályfőnöke.

– Ez a négy év életem legjobb négy éve volt. Nagyon szerettem itt tanulni, sokat tanultam gépekről, állatokról, növényekről. Mi is mezőgazdaságban dolgozunk, ez érdekelt, ezért is jöttem ide tanulni – árulta el a ballagást megelőzően a Makó Híradónak Kollár Attila, a 12. A diákja, akitől megtudtuk továbbá, hogy nem búcsúzik el teljesen az iskolától, hiszen marad ötödéven, hiszen gépésztechnikus szeretne lenni, hogy aztán otthon, a gazdaságban tudjon dolgozni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest