A férfi a háza udvarán negyven, további használatra alkalmatlan autót tárolt és bontott, mindenféle engedély és elővigyázatosság nélkül.

A Bajai Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt egy sükösdi férfival szemben, aki a családi házas ingatlanában 40, további használatra alkalmatlan járművet tárolt és bontott. A képzettség és engedély nélkül végzett tevékenysége során keletkezett hulladék – többek között veszélyes hulladék – alkalmas volt az emberi élet, testi épség és egészség veszélyeztetésére.

A vádirat szerint a sükösdi férfi a családi háza udvarán tárolt 40, további használatra alkalmatlan gépkocsi bontásával foglalkozott. A vádlott a járművek tárolásához és bontásához szükséges képesítéssel és engedéllyel nem rendelkezett. A bontás  olyan hulladékkezelési tevékenység, amely nemcsak a jármű alkatrészekre történő szétszedését, hanem az újrahasznosításra előkészítését, valamint aprítását, darabolását, zúzását is magába foglalja.

A hulladékká vált járművek bontásából származó anyagok hulladéknak, egyes elemek – így az akkumulátorok, üzemanyagok, fékfolyadék – ráadásul veszélyes hulladéknak minősülnek és alkalmasak az emberi élet, testi épség, egészség, továbbá a környezet más élő szervezeteinek veszélyeztetésére.

Az ügyészség a férfit veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének  bűntettével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő férfi ügyében a Bajai Járásbíróság hoz döntést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest