Marad a hat év börtön és a korábbi büntetését is le kell ülnie.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla alaptalannak látta az első fokon pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt elítélt dombegyházi férfi büntetésének enyhítése iránti fellebbezéseket.A Gyulai Törvényszék a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó 29 éves férfit társtettességben elkövetett pénzhamisítás bűntette és felbujtóként elkövetett lopás bűntette miatt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte valamint elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását.

A tényállás szerint a férfi és társai 2018. év végén házilagosan fénymásoltak 500, 1.000 és 10.000 forintos címletű bankjegyeket, amelyekkel Békés megyei településeken több üzletben kíséreltek meg fizetni, részben sikerrel. A bűntársak Romániában is ismeretlen mennyiségű hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat illetve azokat valódi készpénzre váltották.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és védője jelentett be fellebbezést a büntetés enyhítése érdekében.

A Szegedi Ítélőtábla az enyhítésre irányuló fellebbezéseket a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően alaptalannak látta. Úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartama arányos, az megfelelően igazodik az elkövetett bűncselekmények tárgyi súlyához, a férfi javára és terhére értékelhető körülményekhez valamint a személyében rejlő társadalomra veszélyességhez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest