Nagy Judittal,  a tábor szervezőjével beszélgettünk a megvalósítási ötletről, és a tábor részleteiről. Kiemelte, hogy ilyen típusú esemény még nem volt a városban.

 

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen különleges tábort szervezzen?

Az intézményben ahol gyógypedagógusként dolgozom, Szokolné Igaz Enikő habilitációs kutyakiképző, felvezető szakember kutyaterápiás foglalkozásokat tartott, ott ismerkedtem meg vele, így jött az ötlet, hogy a nyári szünetben normál intellektusú gyerekeknek szervezek olyan tábort, ahol a terápiás kutyáké a főszerep. Ilyen típusú tábor még nem volt a városban.

Pontosan milyen programokkal várják a résztvevőket?

A mindennapos kutyás foglalkozások mellett angol foglalkozáson is részt vesznek a gyerekek, ami természetesen az állatokkal kapcsolatos témákat dolgozza fel, játékosan. Valamint túrázunk, felfedezzük a Maros-partot, kreatívkodunk.

 

                                                                                             A tábor plakátja

Konkrétan mit jelent a kutyaterápia?

Képzett terápiás kutyákkal történő játékos foglalkozás, melybe a gyermek is bele van vonva. A kutyával közösen végzi a feladatot.

Milyen célból jönnek létre az ilyen táborok? Milyen tapasztalata van a szervezésben?

Sok gyermek fél az állatoktól, vagy van egyéb problémája. Szorong, türelmetlen, figyelmetlen, nem szívesen beszél mások előtt, mozgásszervi betegsége van, vagy egyszerűen csak imádja az állatokat, szeret velük játszani. Ezért, ezek a foglalkozások, mivel nagyon összetettek, kíválóan alkalmasak a fenti problémák megoldására. Egyébként már 6 éve szervezek minden nyáron kutyaterápiás tábort.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest